איה ק. תל אביב
בשנה שעברה, כאשר גיליתי כי תושבי ישראל שהם גם בעלי אזרחות אמריקאית חייבים לדווח על הכנסות וחשבונות בנק שברשותם לארה"ב בכל שנה,
החל מצידי מסע למציאת רואה חשבון אמריקאי שיוכל לסייע לי בהבנת המשמעויות ובהכנת הדו"חות, על מנת להיכנס למעגל הדיווח מול ה-IRS, כנדרש.
לאחר פנייה לכמה רואי חשבון אמריקאים שביקשו סכומי עתק על מילוי הדו"חות הנ"ל, הופניתי לארז שחם, מקבוצת virtue tax, בהמלצת סטודנטית שמשתמשת בשירותיו כבר כמה שנים על מנת לקבל החזרי שכ"ל מארה"ב.
כבר בשיחתנו הראשונה, שארכה כשעה, וללא כל התחייבות מצידי, ארז הסביר לי בפירוט את חוקי הדיווח לארה"ב, פרש בפני את הפרוצדורה ליישור קו מול ה-IRS ע"י דיווחים רטרואקטיביים, והיה מאד אדיב, סבלני ומקצועי בכל ההסברים, תוך שהוא מייעץ לי מה עלי לעשות.
מעבר למענה המקיף שקיבלתי מארז (ולי חשוב להבין הכל לעומק), גם המחיר שהציע לי עבור מילוי הדו"חות היה הוגן ביותר, ורחוק מהסכומים המופרכים שהוצעו ע"י משרדי רואי חשבון אחרים, שהרגשתי כאילו "מנצלים" את הסיטואציה של חוסר הוודאות אליה נקלעו אזרחי ארה"ב תמימים החיים בארץ ומעולם לא היו מודעים לכך שחלה עליהם חובת דיווח כלשהי.
כאמור, ארז מילא עבורי את הדו"חות הנדרשים בזריזות ובמקצועיות רבה, והיה תמיד זמין לשאלות והסברים נוספים, כשעלה הצורך.
המלצתי על שירותיו של ארז לרבים מחבריי, אזרחי ארה"ב שנקלעו לסיטואציה דומה, וכן לסטודנטים שכבר נהנים מקבלת החזרים על שכ"ל, והנני ממליצה עליו לכל מי שמחפש רו"ח שיטפל בענייניו מול ארה"ב.
בנוסף, אציין גם כי במהלך חיפושיי באינטרנט על מנת להבין מה נדרש ממני כאזרחית ארה"ב שאינה חיה ו/או עובדת שם, התקשיתי מאד למצוא תשובות ברורות.
על כן, אני מברכת על האתר החדש של virtue tax, המספק מידע ערכי ביותר על זכויותיו וחובותיו של אזרח ארה"ב המתגורר בישראל. עלו והצליחו!